Recept 05 (0 stemmen)

Ravioli van butternut en geitenkaas met vijgen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pasta recepten

tijd
75 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de pompoen en snij hem in blokjes van ongeveer 2 op 2 cm. Verdeel de blokjes op een ovenplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en peper en zout. Rooster de pompoen gedurende 45 minuten of tot ze helemaal zacht is, en laat even afkoelen.
  3. Doe de geroosterde pompoen, de kazen, het ei en de nootmuskaat in een blender en mix tot een glad geheel. Kruid eventueel nog af met wat peper en zout.
  4. Rol de pasta uit tot lasagnevellen. Bestrooi je werkblad met een heel klein beetje bloem zodat de pasta niet blijft kleven. Leg een koffielepel van de pompoen squash in de hoek van het vel, met ongeveer 1,5 cm van elke rand. Vervolg met telkens 3 cm tussenruimte tussen de lepeltjes pompoensquash. Zo heb je straks voldoende ruimte om de beide vellen aan te drukken en door te snijden tot individuele ravioli. Bestrijk de tussenruimtes met wat water (met een penseel of jouw vinger) en leg het tweede lasagnevel precies op het eerste. Duw de twee vellen, in de tussenruimtes, mooi samen langs de vulling. Zorg dat er geen lucht in de ravioli zit. Snij met een ronde uitsteekvorm of pizzacutter (gekarteld of recht) individuele ravioli.
  5. Breng intussen een grote pot water aan de kook.
  6. Snij de sneden brood in kubusjes van ongeveer 1 op 1cm. Verhit een pan en voeg er de olijfolie aan toe. Als de pan goed warm is, voeg je ook de broodkruimels, 1 eetlepel tijm, peper en zout toe. Blijf roeren tot de kruimels mooi goudbruin zijn en zet ze aan de kant.
  7. Breng de witte wijn aan de kook. Doe er de room bij en laat 2 minuten inkoken. Voeg hierbij de tijm en kruid af met peper en zout.
  8. Kook de ravioli voor 1-2 minuten of tot ze begint te drijven. Haal de ravioli voorzichtig uit het water. Laat even uitlekken.
  9. Laat de boter bruinen in de pan. Snij de vijgen in Bak ze samen met 1 eetlepel tijm in de gebruinde boter. Meng de ravioli voorzichtig onder de vijgen en bruine boter. Zet ook deze aan de kant.
  10. Lepel een beetje van de overgebleven vulling op elk bord. Verdeel hierover de ravioli en vijgen. Werk af met wat wittewijnsaus en broodkruimels.
Tip

Je kan zowel de gevulde ravioli’s als de vulling invriezen om later te gebruiken.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie