Ravioli van asperges met munt en mascarpone

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1) Schud de pasta-tarwebloem en de semolina op een schoon werkvlak. Maak een kuiltje in het midden en doe daar de eieren en de dooiers in.
  2. 2) Roer met een vork de eieren en het meel geleidelijk door elkaar. Blijf roeren tot je een deeg hebt dat je met de hand kunt kneden. Kneed het deeg tot het zacht, glad en elastisch is, en je werkvlak weer schoon is.
  3. 3) Verpak het deeg in keukenfolie en leg het een tijdje in de koelkast.
  4. 4) Verdeel het deeg in 4 ballen. Gebruik eenpastamachine of deegroller om het deeg in 4 vellen van ongeveer 10cm breed te rollen. Rol de deegbal plat en sla hem dubbel. Herhaal dit een aantal keer, zodat het deeg een mooie structuur krijgt. Bestrooi beide kanten van het pastavel met deeg voordat je het plat rolt. Blijf herhalen totdat je 4 pastavellen van ongeveer 1mm dik hebt. Leg de vellen weer terug in de koelkast.
  5. 5) Kook de aardappels in gezouten kokend water gaar en giet ze af.
  6. 6) Snijd de toppen va de asperges en zet ze weg. Snijd de stengels in dunne plakjes, en bak ze met het deksel op de pan met de knoflook in een beetje olijfolie zacht.
  7. 7) Haal de pan van het vuur, doe de aardappels en de mascarpone erbij en stamp alles door elkaar. Breng het mengsel zorgvuldig op smaak met zout en peper en doe ongeveer de helft van de munt erbij.
  8. 8) Haal het pastadeeg uit de koelkast. Snijd de deegvellen in stukken van ongeveer 5x10 cm. Vul het deeg met het aardappelmengsel en plak het dicht.
  9. 9) Kook de ravioli samen met de aspergetoppen 3-4 minuten in gezouten kokend water.
  10. 10) Laat de ravioli en aspergetoppen uitlekken en meng ze met de boter, de Parmezaanse kaas en de rest van de munt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?