Recept 45**** (1 stem)

Ravioli met kip

Dit is een recept van

tijd
90 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem op een werkvlak en bestrooi met een snuifje zout, maak een kuiltje in het midden en breek hierin de 2 eieren.
  2. Klop de eieren los met een vork en meng ze met de vingertoppen met de bloem, kneed tot een glad elastisch deeg.
  3. Maak een bol van het deeg en dek af, laat 1 uur rusten.
  4. Snijd de kipfilet in kleine stukjes, cutter fijn met 1 ei, voeg de room toe.
  5. Breng de kip op smaak met nootmuskaat, pezo en de gehakte kervel.
  6. Verdeel het raviolideeg in 2 gelijke delen, rol tot twee identieke rechthoekige lappen.
  7. Leg op 1 vel om de 7 à 8 cm een lepel kippenfarce, borstel tussen de vulling wat dorure ( eidooier gemengd met een beetje water).
  8. Leg de tweede lap op het vel met de kippenfarce, druk de ravioli’s goed aan en snijd ze los.
  9. Kook ze gaar in enkele minuten in licht gezouten kokend water.
  10. Verhit de kippenbouillon en laat even inkoken.
  11. Schep een pollepel kippenbouillon in een diep warm bord en leg er de ravioli's in.
  12. Versier met een takje kervel en dien goed warm op.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie