Recept 45**** (6 stemmen)

Ravioli gevuld met zeebaars en reuzengamba op een typisch Italiaans tomatensausje

Dit is een recept van

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Raviolideeg
  2. In de Kenwood doen we beide soorten bloem. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Daarna mag het zout en de olijfolie er bij. Laat goed mengen. Laat een tiental minuten kneden. Haal het deeg uit de machine en de deegbol op een werkblad nog 10 minuten met de hand bijkneden tot het deeg elastisch is. Laat 15 minuten rusten in folie op kamertemperatuur. Zet een kom omgekeerd over de deegbal.
  3. Vulling
  4. Terwijl het raviolideeg wordt gekneed in de machine, beginnen we aan de vulling (farce). Snipper een sjalot en look fijn en fruit aan met olijfolie/Solo. Neem de visfilets en snij die in stukjes. Voeg toe aan de sjalot. Bak de zeebaars net overgaar. Blus met cognac, en kruiden met peper en zout.
  5. Doe alles in de blender en mix fijn (mag warm). Voeg tijdens het mixen het ei en de room toe. En op het einde een klontje Solo/boter zodat de vulling smeuig wordt.
  6. Snij de (zoutwater) reuzengamba’s overlangs. De helft houden we apart voor garnering. De rest van de rauwe gamba’s snijden we in blokjes en bakken die in wat Solo kort aan met peper en zout.
  7. Roer met een lepel de gesnipperde bieslook en basilicum onder de vulling. Voeg de gebakken gambablokjes en de Pecorinokaas toe.
  8. Zet weg in koelkast zodat de vulling wat kan trekken en afkoelen.
  9. Tomatensaus
  10. Snipper een sjalot en stoof aan met een teentje knoflook. Voeg meteen een flinke tak basilicum toe. Giet er vervolgens een blik kerstomaatjes op sap en enkele verse kerstomaatjes bij. Voeg zeezout en een goeie scheut olijfolie toe. Laat de saus 20 minuutjes inkoken tot gewenste dikte. Zeef de saus. (niet mixen).
  11. Persillade
  12. Meng het broodkruim, de platte peterselie en de geperste look. Kruid met peper en zout.
  13. Reuzengamba’s
  14. De rest van de (nog rauwe) gamba’s even overgieten met olijfolie/solo en rijkelijk bestrooien met de persillade.
  15. Zet de gamba’s op het geschikte tijdstip een 8 à 10 minuten in de oven (180°C) zodat ze garen en gratineren.
  16. Afwerking
  17. Rol het raviolideeg dun uit met een pastamachine. (voorlaatste stand)
  18. Leg een lange smalle strook deeg op het werkblad.
  19. Vul een spuitzak met de vulling en spuit telkens een flinke dot vulling op het raviolideeg. Sla de rest van de deeglap over de hoopjes en druk met de hand tot een soort appelflap. Snij met een uitsteker het overtollige deeg weg. Duw met vork het deeg goed en aan.
  20. Kook de ravioli in gezouten water tot ze komen bovendrijven.
  21. Haal ze uit het water en dep even droog. Besprenkel de ravioli met olijfolie en overstrooi met parmezaan. Laat even gratineren in oven (niet tot bruin)
  22. Presentatie
  23. Schep een goeie lepel saus in het midden van het bord. Schik 3 of 4 ravioli op de saus en leg er een gehalveerde reuzengamba op.
  24. Werk af met een takje dille.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Raviolideeg

Vulling

Tomatensaus

Persillade

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 19 maart 2010 om 12u58

Je kan dat maken zonder de machine, maar het resultaat zal niet zo fijn zijn. Lekker zal het wel zijn ! Smakelijk !

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?