Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. STAP 1:
 2. Voor het deeg: neem 350g bloem apart en strooi het uit op een werkblad. Maak een kuiltje en voeg hier de eieren en het zout aan toe. Meng en kneed het geheel goed tot wanneer een mooi egale deegbal ontstaat. Indien je over een broodmachine beschikt laat je alle ingrediënten mooi kneden tot het gewenste resultaat.
 3. STAP 2:
 4. Voor de vulling: verwarm de melk in een pan en voeg de bloem al roerend toe tot wanneer je een dikke en egale massa bekomt.
 5. STAP 3:
 6. Voeg hier achtereenvolgens de even voorgebakken spekreepjes (100g), de zachte boter, paprikapoeder en nootmuskaat aan toe. Kruid het geheel af met peper en zout en laat rusten.
 7. STAP 4:
 8. Rol het deeg zeer fijn met een deegrol tot wanneer flinterdunne deegvellen ontstaan. Haal –bij voorkeur met een vierkanten dresseerring- vierkantjes van ca. 10cm uit de deegvellen.
 9. STAP 5:
 10. Plaats een dergelijk uitgesneden ravioli op het werkblad. Schep een lepeltje van de reeds bereidde spekjesvulling in het midden van het vel en bedek met een nieuwe ravioli. Druk de randen van de vulling goed aan, zodat deze tijdens het koken niet scheuren. Herhaal deze stap.
 11. STAP 6:
 12. Kook de ravioli’s tot wanneer ze beetgaar zijn. Afhankelijk van de dikte van de deegvellen kan dit variëren van 2 tot 6 minuten. Plaats een ravioli op een bord, dresseer met wat spekreepjes en sprenkel wat grof zeezout over het bord. Besprenkel tot slot met wat arachideolie en wat paprikapoeder voor de kleur.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?