Ratatouille met veel verschillende groenten

Bereidingswijze

  1. Was de aubergines en de courgettes, schil de wortel en de paprika’s. Snij courgettes, aubergines en wortel in blokjes van circa 1,5 centimeter. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snij ze in brede reepjes.
  2. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes. Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en plet de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote kookpan met dikke bodem. Stoof de ui samen met de wortel goudgeel.
  3. Voeg de aubergine, de courgette en de knoflook bij de uien en bak 5 minuten. Roer de paprika’s en de helft van de tomaten onder de groenten. Kruid met tijm, laurier, rozemarijn, peper van de molen en zout. Stoof de ratatouille 10 à 15 minuten zonder deksel op een matige hittebron.
  4. Schep de resterende stukken tomaat onder de ratatouille. Leg een deksel op de pan, zet het vuur uit en laat een uurtje afkoelen. Reinig en hak peterselie en basilicum fijn.
  5. Warm de ratatouille op tot de groenten beetgaar zijn. Meng er de peterselie en basilicum onder. Verwijder tijm, laurier en rozemarijn en serveer bij vis, gevogelte of vlees.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?