Ramen soep

Zo’n lekkere extra gevulde ramen soep met veel verse groenten en smakelijke ramen noedels gaat er altijd wel in. Een aanrader!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel de ui en de knoflook, schil de gember- en de peterseliewortel. Hak de ui met de knoflook, de gember en de peterseliewortel fijn.
  2. Schil de wortels en schaaf hem in de lengte in dunne repen. Was de paksoi en snijd hem in dunne repen. Houd het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Maak de paddenstoelen schoon en scheur grote oesterzwammen kleiner (of halveer de shiitakes). Snijd de schoongeboende limoen in dunne plakjes.
  3. Verhit de olie in een wok of ruime pan en bak de ui met de knoflook, de gember en de peterseliewortel al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Bak de wortels, het wit van de paksoi en de oesterzwammen ± 3 minuten mee. Schep de groenten uit de wok.
  4. Schenk 1 liter water met de inhoud van de bouillonketeltjes in de wok en breng alles aan de kook.
  5. Verdeel de noedels, de gebakken groenten en het groen van de paksoi over 4 ruime kommen en schep de bouillon erop. Garneer met de plakjes limoen en serveer direct. Voeg eventueel voor extra smaak sojasaus of miso toe.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?