Recept 05 (0 stemmen)

Ragout van venkel

Dit is een recept van

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de gepelde ui in grove stukken. Snijd de groene stukken en de onderzijde weg van de venkelknollen. Verdeel de groente in grove stukken. Schil en ontpit de tomaten en hak het vruchtvlees in stukken.
  2. Laat wat olijfolie warm worden in een pot met dikke bodem. Voeg de ui en de venkel toe. Laat 10 minuten zacht aanfruiten.
  3. Schil de aubergine en snijd het vruchtvlees in blokken. Bak de aubergine in een pan met anti-kleeflaag in zeer weinig olijfolie. Laat op hoog vuur een kleurtje krijgen.
  4. Doe de aubegine en de gehakte knoflook bij de venkel. Voeg de tomaten en de tijm toe. Peper en zout.
  5. Zet het deksel op de pot en laat 30 minuten stoven. Roer regelmatig.
  6. Plet de ansjovisfilets fijn in een klein beetje goede olijfolie.
  7. Haal van het vuur. Meng er de ansjovis onder. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?