Ragout van oranje linzen, kip, tomaat, wortel en witte wijn

Met dit recept voor ragout van oranje linzen, kip, tomaat, wortel en witte wijn maak je eenvoudig een heerlijk en kleurig hoofdgerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. De linzen: Kook de koraallinzen gaar in water zonder zout. Giet ze af en zet even aan de kant. Pel en snijd de uien grof en snipper de knoflook.
  2. De kippenbillen: Kruid de kippenbillen met peper. Verhit de olijfolie en bak hierin de kippenbillen aan beide kanten goudbruin.
  3. Haal de kippenbillen uit de pan, voeg wortelen, ui en knoflook toe en bak 5 minuten op een zacht vuur. Doe de kippenbillen erbij, blus met de witte wijn en laat 2 minuten inkoken.
  4. Voeg de tomatenblokjes, de Knorr Vloeibare Bouillon en 300 ml water of de inhoud van het flesje Knorr Fond Kip en 100 ml water, de tijm, rozemarijn en laurier toe. Zet op een zacht vuur en laat zachtjes garen gedurende 30 minuten. Doe wat extra water bij de saus als deze te dik wordt.
  5. Voeg na 30 minuten de gekookte linzen toe en laat 5 minuten mee opwarmen. Proef en kruid bij met peper. Garneer met gehakte peterselie.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?