Ingrediënten voor 6 personen
- 1 kg verse rabarber
- 250 gram fijne kristalsuiker
- 1 eetlepel bloem/of maizena kan ook
- 450 gram kant en klaar kruimeldeeg
- 100 gram Petit-beurrekoekjes gemalen
-
6 tal stukjes Solo
Bereidingswijze
- Boter de taartvorm zeer goed in met Solo.
- Strooi vervolgens bloem in de vorm.
- Leg nu het kruimeldeeg in de vorm en druk goed aan. Niet in prikken.
- Snij nu de rabarber in gelijke stukken en doe deze in een kom samen met de suiker en de bloem of maizena. Goed mengen.
- Doe dan op de bodem van de taart een laagje gemalen Petit-Beurre koekjes of je kan dit ook vervangen door een laagje zelfgemaakte frangipanedeeg. Dit laagje mag 1 cm dik liggen.
- Giet daarbovenop het mengsel van rabarber en doe een 6-tal stukjes boter hier en daar bovenop de taart. Zet dit een drie kwartier in een oven van 175 graden.
- Laat de taart goed afkoelen vooraleer u deze uit de vorm neemt. De taart is klaar. Smakelijk.
- Wie dit met Frangipanedeeg wil doen in plaats van de koekjes, dan kan je dit gebruiken om het frangipanedeeg te maken.
- Frangipanedeeg :
- Voor de frangipane:
- • 200 gram zachte hoeveboter op kamertemperatuur
- • 125 gram griessuiker
- • 2 eitjes
- • 130 gram poeder van amandelen (gekocht of zelf gemalen)
- • 125 gram bloemsuiker
- • 180 gram bloem
- • 100 ml volle melk, ook op kamertemperatuur
- • 1 dopje amandelextract
- • 1 snuifje zout
- • Neem een grote kom en weeg er de 200 gram boter en de 125 gram suiker in af en klop met een handgarde los.
- • Voeg er 1 eitje bij en roer om tot het eitje volledig in het beslag is opgenomen.
- • Herhaal met het volgende eitje.
- • Voeg er dan 130 gram amandelpoeder aan toe en 125 gram bloemsuiker en roer met een spatel door het beslag.
- • Voeg er tenslotte 180 gram bloem, 100 ml volle melk en 1 dopje amandelextract aan toe en meng alles goed door elkaar.
- • Voeg er tenslotte 1 klein snuifje zout aan toe en roer nogmaals goed door elkaar
- Doe dan de frangipane op de bodem van de taart in plaats van de Petite-Beurrekoekjes. Ook dit is zeer lekker.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?