Recept 45**** (5 stemmen)

Rabarbertaart à la Véronique

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Boter de taartvorm zeer goed in met Solo.
  2. Strooi vervolgens bloem in de vorm.
  3. Leg nu het kruimeldeeg in de vorm en druk goed aan. Niet in prikken.
  4. Snij nu de rabarber in gelijke stukken en doe deze in een kom samen met de suiker en de bloem of maizena. Goed mengen.
  5. Doe dan op de bodem van de taart een laagje gemalen Petit-Beurre koekjes of je kan dit ook vervangen door een laagje zelfgemaakte frangipanedeeg. Dit laagje mag 1 cm dik liggen.
  6. Giet daarbovenop het mengsel van rabarber en doe een 6-tal stukjes boter hier en daar bovenop de taart. Zet dit een drie kwartier in een oven van 175 graden.
  7. Laat de taart goed afkoelen vooraleer u deze uit de vorm neemt. De taart is klaar. Smakelijk.
  8. Wie dit met Frangipanedeeg wil doen in plaats van de koekjes, dan kan je dit gebruiken om het frangipanedeeg te maken.
  9. Frangipanedeeg :
  10. Voor de frangipane:
  11. • 200 gram zachte hoeveboter op kamertemperatuur
  12. • 125 gram griessuiker
  13. • 2 eitjes
  14. • 130 gram poeder van amandelen (gekocht of zelf gemalen)
  15. • 125 gram bloemsuiker
  16. • 180 gram bloem
  17. • 100 ml volle melk, ook op kamertemperatuur
  18. • 1 dopje amandelextract
  19. • 1 snuifje zout
  20. • Neem een grote kom en weeg er de 200 gram boter en de 125 gram suiker in af en klop met een handgarde los.
  21. • Voeg er 1 eitje bij en roer om tot het eitje volledig in het beslag is opgenomen.
  22. • Herhaal met het volgende eitje.
  23. • Voeg er dan 130 gram amandelpoeder aan toe en 125 gram bloemsuiker en roer met een spatel door het beslag.
  24. • Voeg er tenslotte 180 gram bloem, 100 ml volle melk en 1 dopje amandelextract aan toe en meng alles goed door elkaar.
  25. • Voeg er tenslotte 1 klein snuifje zout aan toe en roer nogmaals goed door elkaar
  26. Doe dan de frangipane op de bodem van de taart in plaats van de Petite-Beurrekoekjes. Ook dit is zeer lekker.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie