Rabarbermuffins

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g rabarber
  • 1 sinaasappel
  • 1 ei
  • 200 ml karnemelk
  • 125 g suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 250 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 75 ml arachideolie
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg papieren cakevormpjes in een cupcakeblik.
  2. Maak de rabarber schoon en snij in kleine blokjes. Spoel de sinaasappel met heet water. Rasp de schil en pers de vrucht uit.
  3. Meng het bakpoeder met de bloem. Meng het ei met het sinaasappelsap, de geraspte schil, olie, suiker, vanillesuiker, karnemelk en een snuifje zout
  4. Roer het eimengsel geleidelijk door de bloem. Schep er de stukjes rabarber door en doe het beslag in de vormpjes. Zet 25 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Tip

baktijd in het oog houden - eventjes onder de rooster

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?