Recept 35*** (20 stemmen)

Rabarbermoes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Stoofpotje

tijd
20 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de rabarber in stukjes en was ze in ruim water. Breng de rabarber met 2 à 3 el water en de suiker aan de kook.
  2. Kook onder zo nu en dan roeren tot een dikke compote in ongeveer een kwartier tijd. Laat de moes afkoelen en door en door koud worden.
Tip

Lekker met gestoofde of gebakken vis en gekookte krielaardappeltjes.

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 1 kg rabarber
  • 3 el water
  • 100 g suiker

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door marjan0 op 30 april 2017 om 17u05

Kan je rabarbermoes ook maken zonder suiker, met stevig, bv ? Kan je deze moes bewaren in glazen potjes ? Moet de rabarber eerst gepeld worden alvorens te bereiden ?

Gepost door Solo op 02 mei 2017 om 15u26

Hey Marjan0, natuurlijk kan je ook stevia gebruiken in plaats van suiker. Let wel, stevia is 10x zo zoet als suiker dus begin met 10g stevia en voeg later naar smaak toe. De rabarbermoes in glazen potten is ook mogelijk. Betreffende de rabarber schillen, dat mag met een dunschiller maar is niet noodzakelijk :). Groetjes, het Solo-team

Gepost door marjan0 op 02 mei 2017 om 20u26

Dank u, jullie hebben me heel goed geholpen

Hoeveel sterren geef jij dit recept?