Rabarbercrumble

8 (8)
45 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven).
  2. Schil de rabarber en snijd de stengels in kleine stukjes. Meng ze in een pan met de suiker.
  3. Kook ze 8 minuten op een hoog vuur, schep geregeld om. Voeg de kaneel toe en laat een beetje afkoelen terwijl je het kruimeldeeg maakt.
  4. Meng met een vork in een grote kom de bloem met de suiker, een snufje zout en de Solo tot een kruimeldeeg.
  5. Schep het rabarbermengsel in de ovenvaste schaaltjes. Verdeel het kruimeldeeg erover. Bak de rabarber’crumble’ in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Tip

De vulling en het kruimeldeeg kun je goed voorbereiden en het (in de koelkast bewaarde) kruimeldeeg er vlak voor het bakken over strooien.

Advertentie

Reacties (10)

Gepost door roosje 123 op 01 mei 2017 om 10u38

heb het recept uit geprobeerd 1 maal rabarber en 1 maal rabarber met rode gemengde vruchten mmmmm supr lekker merci voor het recept

Gepost door Solo op 02 mei 2017 om 15u26

Hoi Roosje 123, hmm met rabarber en rode gemengde vruchten klinkt heerlijk! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?