Recept 45**** (6 stemmen)

Rabarber-rozijnentaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Desserts

tijd
60 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 1) Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. 2) Meng de bloem, de Solo, het zout en 40 g suiker in een kom en voeg er het water langzaam bij. Verspreid het deeg in een ingevette taartvorm en prik er met een vork gaatjes in.
  3. 3) Pel de rabarber en snij in blokjes van 1 cm. Laat 1 minuut koken in kokend water. Zeef en laat afkoelen.
  4. 4) Kook de rozijnen met de rum en 30 g suiker 3 minuten. Laat afkoelen in de rum en zeef.
  5. 5) Verspreid de rabarberblokjes en de rozijnen over het bladerdeeg.
  6. 6) Meng 2 eieren met 20 cl room en 70 g suiker. Giet het mengsel over de rabarberblokjes.
  7. 7) Bak de taart 25 à 30 minuten op 220°C in de oven goudbruin.

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Solo op 23 juli 2012 om 14u10

Zeker eens doen, Solomien!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie