Rabarber-gembercompote met slagroom

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. De rabarberplant schiet weer in de lucht. Tijd voor deze heerlijke compote als toetje of bijgerecht.
  2. Doe de rabarber in een grote pan en voeg de gember samen met de suiker en een goede scheut water toe. Breng aan de kook en laat op zacht vuur in ongeveer 12 minuten gaarkoken.
  3. Haal de plakjes gember uit de pan en laat de compote afkoelen.
  4. Klop de slagroom en serveer deze samen met de rabarbercompote. Strooi de munt over het gerecht.
  5. Tip: zorg voor mooi uitziende- en buigzame rabarberstengels. Deze moeten vooral niet stug zijn. Haal alleen als het echt nodig is draden van de stengels bij het schoonmaken. Je verliest anders de mooie rood-roze kleur.
  6. BRON: Madebyellen.com

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?