rabarber en aardbei crumble
Een rabarber-aardbeicrumble is het ideale dessert als je snel iets origineels in elkaar wil flansen. Ontdek hier wat je nodig hebt en hoe je eraan begint.
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 120 gr suiker
- 80 ml sinaasappelsap
- 5 stengels rabarber
- 2 el sinaasappel zeste
- 250 gr aardbeien
- 80 gr solo
- 75 gr bruine suiker
- 1 el kaneel
- 30 gr geraspte kokosnoot
Bereidingswijze
- oven voorverwarmen op 180°C
- rabarber wassen en in 5cm lange stukken snijden, de aardbeien halveren.
- breng het sinaasappelsap, de zeste en de 120 gr suiker aan de kook en voeg de rabarber toe.
- laat 5 minuten sudderen tot de rabarber mals is maar niet tot moes gekookt is.
- neem van het vuur en voeg de aardbeien toe
- giet in een beboterde vuurvaste schotel
- meng bloem, bruine suiker, kaneel, kokosnoot en boter tot een massa die op broodkruimels lijkt.
- strooi het mengsel over het fruit en plaats in de oven en bak 30 minuten tot de crumble goudbruin is.
- serveer lauw met vanilleijs
Andere Solo-leden over dit recept (4)
Gepost door epona1986 op 15 november 2012 om 15u48
de bloem staat niet tss de ingredienten, hoeveel is heir van nodig?
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?