Recept 05 (0 stemmen)

Quinoa met venkel en granaatappel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

veggie

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Was de venkel, verwijder zonodig de buitenste bladeren en verwijder de onderkant. Snijd daarna de venkel in dunne plakjes.
  3. Schil de knoflook en snij in kleine stukjes.
  4. Verwijder de buitenste bladeren van de ui en snij in halve ringen.
  5. Was de citroen, rasp zeste van de schil en pers daarna de citroen uit.
  6. Hak de koriander en bieslook.
  7. Was de granaatappel, snij in 2 en maak de pitjes los.
  8. Los het bouillonblokje op in 600 ml water.
  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg daarna de rode ui en de plakjes venkel toe en bak gedurende 10 minuutjes op een matig vuur. Roer regelmatig.
  11. Blus met het citroensap en de groentebouillon.
  12. Voeg ook de zeste, de gehakte koriander en de quinoa toe.
  13. Breng dit alles aan de kook, doe het deksel op de pan en laat 25 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Roer af en toe. Indien de quinoa bijna drooggekookt is maar nog niet gaar is, voeg je nog wat water toe.
  14. Kook ondertussen de eieren hard. Laat ze schrikken en pel ze, daarna snij je ze in 4 partjes.
  15. Als de quinoa gaar is, meng je er de gehakte bieslook en de granaatappelpitjes onder.
  16. Schep de quinoa op een bord en leg er de partjes ei bij.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie