Quinoa met sperziebonen, tonijn, pistachenoten en munt

Recept salade quinoa koken. Recepten met quinoa gezond voor 2 personen, quinoa is glutenvrij.

0 (0)
25 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 zoete ui
  • 250 g fijne sperziebonen
  • 160 g ingeblikte tonijnstukken in bronwater
  • 4 munttakjes
  • 150 g quinoa
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1.5 el Becel Original (vloeibaar) (15 g)
  • 2 el grof gehakte pistachenoten

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en snijd hem in dunne partjes. Maak de sperziebonen schoon. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Houd 2 mooie toefjes munt apart en snijd de rest in ragdunne reepjes.
  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de Becel Original en fruit de uiparten in ca. 5 minuten op een halfhoog vuur glazig. Kook de sperziebonen 7 minuten in water met de bouillonpoeder. Giet ze af en laat ze uitlekken.
  3. Schep de quinoa met de gebakken ui, de sperziebonen, de tonijn en de gesneden munt door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel de quinoa over de borden, bestrooi met de pistachenoten en garneer met de toefjes munt. Serveer direct.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?