Quiche van prei, zalm en een slaatje

Zo'n quiche van prei en zalm: daar zegt iedereen volmondig ja tegen. Deze hartige taart is erg geliefd bij jong en oud, dus weet dat je deze in de toekomst nog zal moeten maken.

Bereidingswijze

  1. Bekleed een taartvorm met bladerdeeg. Zet 10 min in een op 180°C voorverwarmde oven en laat dit even afkoelen. Stoof ondertussen de prei in boter. Meng in een kom de stukjes zalm, de prei, de room, de geraspte kaas, de eieren, peper, zout, nootmuskaat en de fijngesneden bieslook. Giet dit mengsel in de taartvorm en leg de citroenschijfjes er bovenop. Zet 30 min een op 200°C voorverwarmde oven. Serveer de quiche met de sla en besprenkel dit met wat olijfolie, peper en zout

Tip

Een echte quichevorm is van aardewerk en heeft geribbelde randen. Maar je kan voor je quiche van prei en zalm eender welke (ronde) bakvorm gebruiken die je in huis hebt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?