Recept 55***** (1 stem)

Quiche met zeewolf

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij het wit van prei in kleine stukjes en spoel onder stromend water, laat goed uitlekken.
  2. Laat 1 à 2 el solo smelten in een kookpot en stoof hierin, onder deksek de prei, ongeveer 20 minuten, kruiden met pezo.
  3. Laat de prei uitlekken in een zeef, vang het vocht op, dat heb je nodig om bij de eieren te doen.
  4. Boter een bakvorm in met solo vloeibaar, bestrooi met bloem, verwijder overtollige bloem.
  5. Leg hierin het uitgerolde deeg, doorprik de bodem met een vork.
  6. Verwarm de oven voor op 220°.
  7. Brokkel de vis in stukjes en leg deze in een kom, doe er de uitgelekte prei bij, meng voorzichtig onder mekaar, verdeel het geheel over de taartvorm.
  8. Klop de eieren los met de room en het preivocht, kruiden met pezo en nootmuskaat. Verdeel het ei/roommengsel voorzichtig over de taartvorm.
  9. Zet de quiche ongeveer 25 minuten in de warme oven.
  10. Snij de quiche in vier en serveer op warme borden.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?