Ingrediënten voor 2 personen
- 1 rol kant en klaar kruimeldeeg
- 150 gr zalmfilet zonder vel
- 50 ml melk
- 100 gr gerookte zalmplakjes
- 80 gr geitenkaas
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 200 ml room
- 1 el vers gesnipperde dragon
- peper&zout (pezo)
- bakvorm, diameter 28 cm, hoogte 2,5 cm
- bakerwten/parels
- bakpapier
Bereidingswijze
- Snij de zalmfilet in stukken en doe ze samen met de melk in een steelpannetje.
- Breng tot bijna kookpunt en laat 2 minuten pocheren, niet laten koken, laat daarna afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 190°.
- Rol het kruimeldeeg uit en snij de randen van het bakpapier rondom af tot op 1/2 cm van het deeg.
- Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in de bakvorm, rol het deeg om tot op gelijke hoogte van de bakvorm, prik de bodem in met en vork.
- Snij van een vel bakpapier en cirkel van diameter 28 cm, leg deze op de bodem van het kruimeldeeg en bedek het daarna met de bakerwten.
- Zet de bakvorm 15 minuten in de warme oven.
- Haal uit de oven en verwijder bakerwten (hou bij voor een volgende quiche) en bakpapier, laat het deeg afkoelen.
- Neem de zalm uit de melk en laat uitlekken, bewaar de melk.
- Verdeel de gepocheerde zalm over de taartbodem en dek af met de gerookte zalm.
- Roer de eieren en dooiers los met de room en de pocheermelk, voeg de dragon toe en kruid af met pezo.
- Verdeel het ei/roommengsel over de zalm.
- Snij de geitenkaas in plakjes en verdeel deze over de quiche.
- Zet de quiche 30 à 35 minuten in de warme oven, tot de quiche een mooi bruin kleurtje heeft.
- Dien op met rucola en partjes tomaat met een basilicumdressing.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?