Recept 05 (0 stemmen)

Quiche met zalm en spinazie

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - Laat de spinazie ontdooien en probeer zoveel mogelijk water weg te krijgen.
  2. - Verwarm de oven voor op 210°C.
  3. - Snij de uien en de knoflook en fruit ze in een pan. Niet bruin laten worden. Mengen met de spinazie en laten afkoelen.
  4. - Meng de eieren met de eierdooiers, de geitenkaas en de room. Kruid met peper en zout.
  5. - Leg het bladerdeeg in de vorm en verspreid er een handvol couscous over. Dat absorbeert nog wat extra vocht.
  6. - Leg de stukken zalm op de bodem. Indien nodig kan je ze eerst in kleinere stukjes snijden.
  7. - Schik de afgekoelde groenten op het deeg. Ook het bladerdeeg moet heel koud zijn, anders wordt het geheel een moes.
  8. - Giet de eiermix in de taart en zorg ervoor dat de groenten en de zalm ongeveer bedekt zijn. Klap de randjes bladerdeeg naar binnen.
  9. - Bak gedurende 35 à 40 minuten in een oven op 210°C.
  10. (Buurvrouw Judith, SOS Piet)

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie