Quiche met witte kool

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 220° of stand
  2. Snij de gewassen witte kool in dunne slierten,
  3. kook ze halfgaar in licht gezouten water. Afgieten,
  4. boter laten smelten in een pan, kool en spek toevoegen.
  5. 15’ laten sudderen.
  6. Op smaak brengen peper en zout ... mocht dit nodig zijn.
  7. Klop de eieren los in de room.
  8. Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg
  9. Voeg het room-ei mengsel toe aan kool met spek,
  10. strooi royaal de gemalen kaas erover en meng tot een homogene massa.
  11. Breng dit mengsel over in de quichevorm.
  12. Bak de quiche gedurende 10’ in de oven op 240°C
  13. en draai nadien de gasstand terug tot zo’n 200°C;
  14. verder laten sudderen gedurende 20 minuten.
  15. Dadelijk opdienen samen met een wit wijntje.Smakelijk.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door mmay op 12 mei 2017 om 17u23

al ontelbare keren gemaakt en altijd even lekker!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?