Recept 45**** (7 stemmen)

Quiche met witloof peren en brie

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

quiches

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Vermijder de bittere kern van het witloof en kook het bijna gaar, LAAT HEEL GOED uitlekken.
  2. Leg het bladerdeeg in de vorm en doorprik enkel keren met een vork smeer de bodem in met mosterd, leg het witloof er in stervorm op, snij de korst van de brie en snij hem in sneedjes, leg ze naast het witloof, schil de peren en leg schijfjes peer naast de brie.
  3. Klop de eieren los in de room kruid met peper en zout, giet het mengsel over de quiche, strooi de gemalen kaas er over en bak de quiche gedurende 45 minuten op 180 graden.
  4. Ondertussen was en snij je de paksoi, snipper het teentje look, stoof het even aan in wat boter, doe de paksoi er bij, kruid mlet peper en zout, stoof gaar onder deksel in ongeveer 15 minuutjes.
  5. serveer de quiche met de gestoofde paksoi.
  6. smakelijk!

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door www.zomaarlekker.be op 02 november 2017 om 13u03

Lekkere quiche, toch enkele opmerkingen: om hem te verbeteren :) - witloof braiseren ipv koken om minder vocht in de quiche te bekomen en een intensere witloofsmaak te bekomen. (je karameliseert hem onder aluminumfolie in een pan met boter, geen honing of suiker nodig!) - kaneelmosterd kan je perfect zelf maken, er mag best wel wat mosterd op de bodem. Niet te zuinig zijn. - Gebruik Coulommiers (vind je in de Delhaize) in plaats van brie. Deze smelt iets beter. De textuur van verwarmde brie is niet zo goed. - Een afgestreken theelepel tijm onder het eier-roommengsel heeft een grote toegevoegde waarde. - Kruid je eier-roommengsel af met zout, zwarte peper en een snufje nootmuskaat. - Het paksoi slaatje met olijfolie en knoflook past niet goed bij deze quiche. Ga eerder voor een gewone salade, of rucolasalade.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie