Quiche met radijsjes en boterrapen met een slaatje van venkel en pompelmoes

Wauw! Deze quiche met radijsjes en boterrapen ziet er bijna te mooi uit om op te eten. Bijna. Want een quiche als deze mag je écht niet laten liggen.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in de quichevorm en prik er met je vork enkele gaatjes in. Snijd de radijsjes in de helft, schil de boterrapen en snijd ze in fijne blokjes.
  3. Verhit 1 el vloeibare Solo in een koekenpan en stoof de radijsjes en boterrapen 5 minuten op een zacht vuur. Snijd de lente-ui in fijne stukjes. Klop de eieren los met de ricotta en kruid af met peper en zout.
  4. Spatel het ricottamengsel over de quichebodem en verdeel er de rapen, de erwtjes en lente-ui over. Leg de radijsjes met de bolle kant naarboven op het ricottamengsel. Zet de quiche 40 minuten in de oven. De gaartijd kan afhankelijk zijn van het merk van je bladerdeeg, dus kijk even naar de bereidingswijze op de verpakking.
  5. Maak het slaatje. Snijd hiervoor de venkelknollen in dunne plakjes. Pel de pompelmoezen en snijd ze in plakjes. Meng de waterkers met de radijsscheutjes.

Tip

Bang dat de bodem van je quiche met radijsjes en boterrapen zompig zal zijn? Dat kan je vermijden door het deeg eerst een kwartiertje blind te bakken, met behulp van bakbonen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 03 april 2014 om 14u18

Zeker eens proberen dus :-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?