Quiche met prei , hesp en champignons

Zullen we vanavond eens een heerlijke quiche met prei, hesp en champignons maken? Het is zo makkelijk dat je 't (bijna) met je ogen dicht kan doen. 

20 (20)
45 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Rol je deeg uit in een taartvorm ( 23 cm doorsnede ) , druk goed aan en prik gaatjes in de bodem , bak 10 min blind ( met bakbonen of rijst ) in een voorverwarmde oven op 200°C , neem de bakbonen eruit en bak opnieuw 5 tal min af , neem eruit en laat afkoelen . Snij de ui heel fijn , was de prei en snij eveneens fijn , borstel de champignons en snijd in schijfjes ( als het kleintjes zijn , gewoon in de helft ) . Fruit nu de ui aan en stoof de prei en champignons een 5 tal minuutjes mee , zet opzij . Meng nu de eieren , de room en de kruiden door elkaar en zet even opzij . Vul de bodem met de aangestoofde groentjes en daarop de hespenreepjes , giet het eiermengsel erover en bak 25 min in een voorverwarmde oven op 200°C . Eet smakelijk :)

Tip

In plaats van room te gebruiken voor je quiche met prei, hesp en champignons, kan je ook variëren met ricotta of mascarpone.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door cliffy op 26 maart 2015 om 16u02

prima recept,nog 8 vingers over

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?