Recept 35*** (3 stemmen)

Quiche met prei en geitenkaas

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Quiche

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 750 g preien?
  2. 2 el boter?
  3. 6 zongedroogde tomaten?
  4. 2 el bloem?
  5. 200 g zachte geitenkaas (bijv. Betinne blanc)?
  6. 3 eieren?
  7. 200 ml koksroom?
  8. ?
  9. Zet deze ingrediënten op mijn lijst
  10. Keukenspullen
  11. lage taartvorm (Ø 24-26 cm)
  12. Bereiden
  13. stap voor stap koken
  14. ?
  15. print
  16. ?
  17. Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
  18. ?
  19. Zo lukt het altijd!
  20. ?vaak met video's en foto's
  21. ?in kortere stappen
  22. ?ideaal om mee te koken
  23. 1.Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C.
  24. Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen. Verhit de boter in een braadpan en laat de prei 5 min. smoren en vocht verdampen. Snijd de tomaat in reepjes en roer de tomaatreepjes en de bloem door de prei. Kruimel de kaas erover. Klop het ei los met de koksroom, peper en eventueel wat zout. Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg. Roer het eimengsel door de prei.
  25. 3.Schep het preimengsel in de taartvorm en zet de taartvorm in het midden van de oven. Bak het preimengsel in 30 min. goudbruin.

Bron: Albert Heijn

Tip

TIP: doe bakpapier in de vorm, je krijgt de quiche er dan heel makkelijk uit.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie