Ingrediënten voor 8 personen
- 1 rol bladerdeeg
- 200 gram gerookte zalm
- 200 gram gerookte heilbot
- 100 gram grijze garnalen
- 1 spier prei
- 3 stuks eieren
- 1/4 liter room
- 1/4 liter melk
Bereidingswijze
- Bladerdeeg samen met bakpapier in een vorm leggen en ongeveer 15 minuten voorbakken ie oven van 170 graden.
- Gewicht op het deeg leggen zodat het niet omhoog komt, gedroogde bonen bvb.
- Intussen de prei wassen en in fijne ringen snijden, en 5 minuten stoven in boter.
- Bladerdeeg uithalen en bodem bedekken met de gestoofde prei, hierop schijfjes gerookte zalm en gerookte heilbot leggen.
- En tussen in bestrooien met grijze garnalen.
- De eieren , room en de melk met elkaar mengen en dit mengsel over de quiche gieten.
- Eventueel bestrooien met een beetje geraspte kaas.
- Afbakken in een oven op ongeveer 180 graden gedurende 35/45 minuten.
- Quiche in 8 verdelen en schikken op een bord gegarneerd met kruditeiten.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?