Quiche met gerookte kip, mozzarella & rode paprika

Eens je deze quiche met gerookte kip ontdekt, wil je vast niets anders meer. Zo lekker en simpel kan koken zijn! Morgen weer?

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C en vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg. Snijd de randen bij, gebruik het resterende deeg voor de zijkanten van de bakvorm en prik met een vork overal in het deeg gaatjes. bestrooi de bodem met het paneermeel.Verdeel de paprikareepjes, gerookte kip en mozzarella over de deegbodem. Klop de crème fraîche, eieren, gedroogde basilicum en zout en peper in een kom. Schenk het beslag in de ovenschaal, bestrooi met de pijnboompitten en bak de quiche 40-45 minuten in de oven. Controleer na een half uur de korst. Als deze te bruin wordt, dek de quiche dan af met aluminiumfolie. Laat de quiche vijf minuten afkoelen voordat je hem snijdt. Geef er een frisse groene salade bij.

Tip

In plaats van room te gebruiken voor je quiche met gerookte kip, kan je ook variëren met ricotta of mascarpone.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 04 november 2016 om 18u36

Heerlijke taart. Morgen de andere helft als lunch.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?