Recept 55***** (2 stemmen)

Quiche met gegrilde groenten & kip

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Quiche recepten

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Breek de eieren in een grote kom en voeg de room toe. Klop ze
  3. samen goed los en kruid met peper en zout.
  4. Snipper de ui en knoflook fijn en snij de kipfilet in fijne reepjes.
  5. Bak de ui in de Solo vloeibaar voor ongeveer 3 minuten glazig in een
  6. pan en voeg dan de knoflook, gedroogde tijm en kip toe. Bak samen zo’n 2 minuten om alle smaken goed naar boven te brengen. Kruid met peper en zout indien nodig.
  7. Snij de gegrilde groenten in hapklare stukken.
  8. Voeg de groeten en de gebakken kipstukjes toe aan het eimengsel.
  9. Snij de olijven in dunne ringetjes. Voeg de helft toe aan het mengsel, behoud de andere helft voor de bovenkant van de quiche.
  10. Rol het vel bladerdeeg uit in een taartvorm (of springvorm) en prik
  11. met een vork gaatjes in de bodem.
  12. Giet het eimengsel in de taartvorm en strooi er de gemalen kaas
  13. bovenop.
  14. Werk de quiche af met de rest van de zwarte olijven.
  15. Bak de taart in het midden van de oven voor +- 30 minuten of tot de randen goudbruin zijn en het midden van de quiche niet meer vochtig is.
  16. Laat de quiche nog 10 minuten afkoelen alvorens hem aan te snijden.

Bron: Iedereen kent het wel. Je koelkast zit vol met restjes van die zalige barbecue van gisteren. Heb je nog wat gegrilde groentenspiesen, gebakken kipfilet en wat gedroogde tomaatjes en olijven over van de apéro? Gooi ze zeker niet weg, maar maak er een heerlijke quiche van!

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?