Quiche met broccoli, wortelen en gerookte zalm

Maak eens een volwaardige maaltijd in één hartige taart. Deze eenvoudige quiche met broccoli, gerookte zalm en aardappeltjes zal je zéker verrassen!

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Donderdag veggie-dag. Schil de wortelen met een dunschiller en snij in plakjes, stoom beetgaar. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes, stoom beetgaar. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stam en snij deze in plakjes, stoom alles bijna beetgaar. Snipper de ui niet te fijn. Laat alles uitlekken en afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°. Rol het bladerdeeg uit en snij het overtollige bakpapier rondom weg. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een bakvorm van 28 cm diameter en 3 cm hoog, rol de rand een weinig om, prik de bodem van het bladerdeeg in met een vork. Snij een cirkel van 28 cm diameter uit bakpapier en leg deze op het bladerdeeg, bedek met de bakerwten. Zet de bakvorm 10 à 15 minuten in de warme oven, haal uit de oven en verwjder bakerwten en bakpapier, hou de bakerwten bij voor een volgende quiche. Laat het bladerdeeg lichtjes afkoelen. Klop de eieren los en strijk de rand van het bladerdeeg met een borsteltje in met ei. Voeg nu de 200 ml room en kaas naar eigen smaak toe aan het ei, meng goed door mekaar, afkruiden met pezo. Bedek de bodem van het blader deeg met broccoli (overschot vries je in), wortelen, aardappelen en ui, kruiden met pezo en leg daar bovenop in stukjes gescheurde zalm. Giet het eimengsel over de groenten en zet de bakvorm 30 à 40 minuten in de oven. Dien goed warm op. TIP: indien u een driedelige stoomkoker heeft, laat eerst de wortelen 25 minuten stomen, zet de schaal met aardappelen na 5 minuten boven op de wortelen en na 10 minuten de schaal met de broccoli boven op de aardappelen. De groenten mogen nog krokant zijn.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door EBE op 10 februari 2012 om 14u03

Ik vroeg deze morgen nog aan mijn collega of ik een quiche zou maken met wortelen (de man lust enkel wortelen). En kijk even klikken en ik vind jouw recept. Hartelijk bedankt.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?