Quiche met broccoli en walnoten

Ingrediënten voor 6 personen

  • Voor het zanddeeg:
  • 150 gr bloem
  • 30 gr malse hoeveboter
  • 2 el verse kaas
  • snuifje zout
  • Voor de vulling:
  • 500 gr broccoliroosjes
  • 6 eieren
  • 350 ml melk
  • 250 ml room
  • 75 gr geraspte Parmezaan
  • 50 gr walnoten, gehakt
  • 1 tl verse oreganoblaadjes gehakt
  • solo vloeibaar
  • nootmuskaat
  • peper&zout (pezo)

Bereidingswijze

  1. Kneed voor het deeg de bloem met de koude boter, een snuifje zout en de verse kaas tot een smeuïg homogeen deeg.
  2. Voeg eventueel wat water toe.
  3. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg gedurende 20 minuten op een koele plaats.
  4. Verwarm de oven voor op 180°.
  5. Blancheer de broccoliroosjes kort in gezouten kokend water, laat schrikken onder koud stromend water, laat heel goed uitlekken.
  6. Klop de eieren los met de melk, de room en 50 gr parmezaanse kaas, kruid af met nootmuskaat en pezo.
  7. Boter een bakvorm van 26 cm diameter in met solo vloeibaar.
  8. Rol het deeg dun uit en leg het in de bakvorm, de rand van het deeg mag een beetje uitsteken, prik in met een vork.
  9. Verdeel de broccoli, de oregano en de walnoten over de bodem van het deeg.
  10. Giet het ei- roommengsel erover.
  11. Bestrooi het geheel met de rest van de Parmezaan.
  12. Bak 35 minuten in de warme oven tot de quiche mooi goudbruin is.
  13. Tip: geen tijd of...om het deeg zelf te maken...in de supermarkt vindt u kant-en-klaar zanddeeg.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?