Recept 05 (0 stemmen)

Quiche met broccoli en Ganda-ham

Dit is een recept van

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (15 min.)
  3. - Snipper het bieslook fijn.
  4. - Klop de eieren los en meng er de room en de helft van de geraspte mozzarella onder. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg het fijngesnipperde bieslook en de diepgevroren groentereepjes toe.
  5. - Snij de Ganda-ham in reepjes.
  6. - Snij de halve broccoli in kleine roosjes.
  7. Bereiding (10 min. + 35 min. in de oven)
  8. 1 Verwarm de oven 10 min. voor op 200 °C.
  9. 2 Leg ondertussen het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Prik er een paar keer in met een vork.
  10. 3 Giet er het eimengsel over.
  11. 4 Rol de reepjes Ganda-ham op tot roosjes en versier de quiche met de ham- en broccoliroosjes. Strooi er de rest van de geraspte mozzarella en de pijnboompitten over.
  12. 5 Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Als de quiche te snel bruin wordt, kan u hem bedekken met een los vel aluminiumfolie. Hij is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
  13. Afwerking
  14. Snij de quiche in punten en serveer met een slaatje.
  15. Tip
  16. Nog broccoli over?
  17. Maak er broodbeleg van of beleg voor een toastje (als hapje). Kook de rest van de broccoli gaar in water met 1/2 blokje groentebouillon. Giet af, laat goed uitlekken en mix tot een gladde massa. Voeg eventueel een scheutje lichte room toe om het wat smeuïger en beter smeerbaar te maken. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met een reepje gedroogde ham en gerookte zalm.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?