Recept 05 (0 stemmen)

Quiche met broccoli en asperges

Dit is een recept van

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Rol het bladerdeeg open en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Schil de asperges, verwijder het harde uiteinde, stoom ze beetgaar, laat afkoelen en snij ze vervolgens in stukken van 3 cm.
  3. Verwarm de oven voor op 180°.
  4. Leg het bladerdeeg met bakpapier in een taartvorm van +/- 28 cm diameter en 3 cm hoog, rol de randen van het bladerdeeg om tot op gelijke hoogte van de taartvorm.
  5. Prik de bodem in met een vork, bedek de bodem met bakpapier en met bakerwten.
  6. Zet het bladerdeeg 10 à 12 minuten in de warme oven, haal uit de oven, verwijder het bakpapier en bakerwten, hou deze laatste altijd bij voor een volgende keer.
  7. Snij de roosjes van de broccoli en spoel ze zuiver, dep droog.
  8. Mix de broccoliroosjes in een blender tot een couscous.
  9. Bak de spekreepjes krokant in een antikleefpan zonder vetstof.
  10. Meng de spekreepjes met de broccolicouscous.
  11. Klop de eieren los en strijk de rand van het bladerdeeg in met ei.
  12. Meng nu de room onder de eieren en kruid met cayennepeper, nootmuskaat en zout.
  13. Verdeel de broccolicouscous met spekreepjes over de bodem van het bladerdeeg, leg daar bovenop stukjes asperges.
  14. Giet voorzichtig het eimengsel in de taartvorm en bestrooi met de gratinmix.
  15. Zet de quiche +/- 40 minuten in de warme oven.
  16. Tip: de stam van de broccoli kan je schillen met een scherp aardappelmesje en later gebruiken voor in soep. Stoom beetgaar, leg in de vriezer.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?