Quiche met broccoli, champignons en spekjes

Broccoli, champignons en spekjes… wat een zalige combinatie voor een quiche! Zo tover je hem zonder moeite en met véél smaak zelf uit je oven.

142 (142)
55 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Plaats het deeg in een aluminium vorm. Prik er een aantal keren in met een vork.
  2. Snij de ajuin fijn en de champignons in schijfjes.
  3. Verwarm de ajuin, de champignons en de spekblokjes op een heet vuur in een steelpan in een beetje Solo.
  4. Bereid tegelijkertijd de broccoli in de microgolfoven.
  5. Klop de 3 eieren onder de Solo Crèmefine Licht, kruid met peper en zout.
  6. Leg de ajuin, champignons, spekblokjes en broccoli op de bodem van het bladerdeeg. Overgiet het geheel met de room.
  7. Strooi de Gruyère kaas hier bovenop.
  8. Plaats de quiche in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 30 tot 40 minuten.

Tip

Serveer de quiche met een gemengde sla (sla, tomaten, champignons,...)

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (38)

Gepost door laurtje56 op 07 maart 2017 om 11u23

je kan het ook maken met witloof en ham

Gepost door Solo op 10 maart 2017 om 18u19

Dag Lauratje56, lijkt me ook een super combinatie! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?