Quiche met bacon en tuinkers

0 (0)
65 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snipper de tuinkers fijn. Snij de sneetjes bacon in reepjes. Pel het teentje knoflook en snij in Snipper de bieslook fijn (u hebt 1 eetl. nodig).
  2. Verwarm de oven voor op 200 C°
  3. Doe de tuinkers, het bieslook, het knoflook, de petit-suissekaasjes, de lichte room en de eieren in een mengkom en mix tot een homogene massa. Kruid met peper en zout (opgepast de bacon is al gezouten)
  4. Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (26cm diameter) en prik er enkele keren in met een vork. Verdeel er de baconreepjes over.
  5. Giet er de tuinkersmengeling over en bestrooi met de geraspte gruyère
  6. Bak 40 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 172 C° als de quiche te bruin wordt en bedek met aluminiumfolie.
  7. Serveer warm of koud met een salade met kerstomaten en kwarteleitjes.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?