Recept 55***** (3 stemmen)

Quiche met asperges

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

quiches

tijd
40 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Reinig de asperges, verwijder het harde deel aan de voet en schil met een dunschiller van boven naar beneden (begin op 4 à 5 cm van de top). Bind de asperges samen. Kook de apserges gedurende 20 minuten in licht gezouten water. Leg de asperges niet onmiddellijk in kokende water. Beboter de taartvorm. Leg de kruimeldeeg over de taartvorm en druk zachtjes het deeg in de vorm aan, zorg dat het deeg niet scheurt. Maak de randen gelijk. Bestrijk het deeg met eigeel en doorprik de bodem op enkele plaatsen met een vork. Bak de taartvorm in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 8-10 minuten. Klop de eieren goed los. Breek de mimolette in kleine stukjes en voeg ze toe aan de eieren. Meng dit samen met de kervel, bieslook, peper en zout. Laat de asperges goed uitlekken en snij ze dan in stukjes van 2 à 3 cm. Verdeel de stukjes asperge over het deeg. Giet er de eieren-kaas over tot op 1/3 van de boord en zet de quiche in de oven gedurende 20 à 30 minuten op 200°. Je kan de quiche lauw of warm serveren, zoals je verkiest. Je kan de mimolette vervangen door Parmesaanse kaas die zeer goed samengaat met asperges. Je zou ook een beetje in kleine stukjes gesneden spek kunnen toevoegen

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Cecil_la op 11 juni 2013 om 17u39

zeer lekker ook met een klein pakje gebakken spekjes erbij en als kaas gebruik ik parmegianno, zeer fijn geraspt. En de asperges in kleine stukjes gesneden, dat hapt lekker!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?