Quiche Lorraine

Wat is nu het recept voor de enige echte quiche lorraine? Wel, je hebt het gevonden: probeer het meteen uit en sta versteld hoe simpel het is.

2 (2)
45 min

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor tot 180 °C.
  2. Snipper de prei fijn. Warm een pan, giet er 4 eetlepels vloeibare margarine in en stoof de prei gedurende 4 minuten.
  3. Beleg een ronde taartvorm met het bladerdeeg en snijd de randen van het deeg met die van de taartvorm gelijk. Verdeel er de spekblokjes in en schik er de prei op.
  4. Breek de eieren in een kom, klop ze los met de room en kruid met peper en nootmuskaat. Kruimel er het bouillonblokje bij. Giet in de taartvorm en strooi er de kaas over.
  5. Schuif in de oven en laat de taart garen tot ze in het midden vast aanvoelt en het deeg uit de vorm loslaat. Reken ongeveer 30 minuten.

Tip

Dien op met een frisse groene sla.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?