Quiche Lorraine

0 (0)
100 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng in een kom de bloem, de Maïzena Plus en de in klontjes gesneden margarine. Zachtjes kneden en geleidelijk het water toevoegen totdat een homogeen, niet klevend deeg ontstaat. Laat het een uur rusten op een tochtvrije plaats.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Vet de taartvorm in en bekleed deze met het uitgerolde deeg. Prik de bodem hier en daar met een vork in.
  4. Schik de plakjes gerookt spek op het deeg. Klop de eieren met de melk en de room, meng de Gruyère erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schenk dit mengsel op het spek.
  5. Bak de Quiche Lorraine 20 min. in de oven. Serveer warm.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 08 april 2013 om 19u32

Wat leuk om te horen dat het recept je zo goed in bevallen Carien!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?