Quiche Lorraine

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Bak 150 g spekblokjes in een antiaanbakpan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Klop 4 eieren luchtig met 2 dl room. Meng er 100 g gemalen gruyère door. Kruid met peper, (weinig) zout en een snuifje nootmuskaat.
  3. Leg een plak kant-en-klare bladerdeeg op het bakpapier in een bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in.
  4. Verdeel het spek over de taart en schenk er de eieren over. Strooi er 50 g gemalen gruyère over en zet in een voorverwarmde oven van 190°C.
  5. Bak goudbruin in 35 à 40 minuten. Serveer met een gemengde salade.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Jolientje07 op 24 mei 2015 om 23u26

kan je dit zonder kaas eten?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?