Quatre-Quart-gebak

19 (19)
60 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Smelt de margarine op een zacht vuur of in de microgolfoven. Klop de griessuiker samen met de margarine op tot een luchtig massa. Voeg de vanillesuiker en de geraspte citroenschil toe. Meng vervolgens één voor één de eieren, de Maïzena Plus en de zelfrijzende bloem erdoor.
  3. Schep het deeg in de ingevette cakevorm en bak gedurende 45 à 50 minuten in de oven. Controleer de gaarheid door een satéstokje in het deeg te steken. Als dat er droog uitkomt, is het gebak klaar.
  4. Haal het Quatre-Quart-gebak uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Advertentie

Reacties (4)

Gepost door El grecco op 01 maart 2016 om 12u22

De cake is heel luchtig. Ik heb wel 2 eiwitten appartement gehouden en stijf geklopt om op het laatste Door het beslag te spatelen.

Gepost door Solo op 03 maart 2016 om 11u13

Bedankt voor de tip, heel origineel!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?