Puree van geroosterde bloemkool met grijze garnalen en waterkers
Deze puree van geroosterde bloemkool met grijze garnalen en waterkers is een heerlijk, puur gerecht. Door het roosteren van de bloemkool heeft de puree extra veel smaak!
40 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 bloemkool
- 2 el Solo Bakken & Braden
- 200 ml Solo Crèmefine
- 4 eieren
- 250 g grijze garnalen
- 1 bussel waterkers
- peper en zout
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Smelt de Solo Bakken & Braden en sprenkel enkele lepeltjes over de bloemkoolroosjes.
- Plaats de bloemkool gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Haal de bloemkool uit de oven, doe de roosjes in de blender en voeg er de Solo Crèmefine, peper en zout aan toe. Mix tot een gladde puree.
- Pocheer de eitjes in kokend water.
- Verdeel de bloemkoolpuree over verschillende bordjes en leg er wat grijze garnalen en een gepocheerd eitje bovenop.
- Werk af met enkele blaadjes waterkers.
Tip
Voor een extra feestelijke toets kan je aan dit gerechtje nog viseitjes toevoegen!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?