Puree a la italiana

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook gaar.
  2. Snij ondertussen de courgette in de lengte in Verwijder de zaadlijsten. Bij een jonge vrucht kun je de schil laten, bij een wat oudere en dus taaiere vrucht schil je de courgette. Snij het vruchtvlees in stukjes.
  3. Verhit een pan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten gedurende een tweetal minuten. Laat ze daarna afkoelen op een bord.
  4. Verhit wat olijfolie in de pan en roerbak de courgette gedurende een drietal minuten. Kruid met peper.
  5. Was de kerstomaatjes en snij in 2.
  6. Rasp de parmezaanse kaas.
  7. Hak de rucola in grove stukken.
  8. Hak de basilicum in fijne stukken.
  9. Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet af en laat nog even uitdampen. Stamp tot puree, voeg de melk, peper en nootmuskaat volgens smaak en een ei toe.
  10. Voeg daarna de rucola, de basilicum, de kerstomaatjes, de courgette, de parmezaanse kaas en de pijnboompitten toe. Roer alles goed om. Kruid zonodig nog verder af met peper.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?