Pure chocolade- en frambozenmuffins

7 (7)
50 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 12 personen

  • Solo Vloeibaar
  • 175 g suiker
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 g bakpoeder (ca. 1/3 zakje)
  • 3 eieren
  • 75 ml halfvolle melk
  • 100 g pure chocoladedruppels (of heel kleine stukjes chocola)
  • 200 g frambozen (vers of diepvries)
  • Extra:
  • muffinbakblik met 12 holletjes en in elk een papieren muffinvormpje

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Meng de Solo in een grote kom met de suiker. Zeef het meel, strooi een snufje zout en het bakpoeder erboven. Voeg de eieren en de melk toe en klop met een houten lepel of mixer 4-5 minuten tot het mengsel smeuïg is.
  3. Schep 3/4 van de chocolade(druppels) en 3/4 van de frambozen door het beslag.
  4. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren muffinvormpjes in het bakblik (vul tot maximaal 3/4; als je beslag over hebt kun je een paar extra muffins bakken).
  5. Leg de rest van de chocolade en de frambozen op het beslag in de vormpjes en druk ze half in het beslag.
  6. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of koud.

Tip

Je kunt als vormpje voor de muffins kleine aardewerken espressokopjes gebruiken en die als dessert op een bord serveren met een bolletje (koffie)ijs ernaast.

Het is heel lekker om tegelijk met de chocolade 3 el grof gehakte geroosterde hazelnoten aan het beslag toe te voegen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Hilda 1 op 17 januari 2017 om 15u37

is dat wel juist 300 gr. zelfrijzende bloem ? voor 175 gr. solo vloeibaar en 175 gr. suiker ????

Gepost door Solo op 24 januari 2017 om 10u59

Hoi Hilda, bedankt voor jouw bericht. Deze hoeveelheden kloppen. Muffins hebben een andere structuur dan bijvoorbeeld cupcakes waardoor er meer zelfrijzende bloem nodig is :) Nog veel bakplezier gewenst! Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?