use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pulled duck burger met gebakken appeltjes en veenbessensaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pulled duck burger met gebakken appeltjes en veenbessensaus

Pulled duck burger met gebakken appeltjes en veenbessensaus

Met dit pulled duck recept maak je een fantastische pulled duck burger voor de kinderen. Laat de eend langzaam garen in de oven en het vlees blijft lekker mals en sappig. Een zelfgemaakte pulled duck burger voor een kerstdiner met kinderen.

Met dit pulled duck recept maak je een fantastische pulled duck burger voor de kinderen. Laat de eend langzaam garen in de oven en het vlees blijft lekker mals en sappig. Met zo’n zelfgemaakte pulled duck burger smullen de kinderen ook van een feestelijk kerstdiner.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    3 uur 20 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 2 eendenbouten
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 4 el Solo Bakken & Braden
  • 500 g krieltjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 appels, gewassen
  • 4 mini ciabattas of pistolets
  • 4 el veenbessencompote of veenbessensaus

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Wrijf de eendenbouten in met peper, zout en de tijm. Leg ze in een ovenschaal met enkele klontjes Solo Bakken & Braden. Laat ze traag garen in de oven gedurende zo’n 2,5 uur, bedruip ze regelmatig met het vet dat vrijkomt. Dit kan je makkelijk een dag van te voren doen. Warm de eend de dag van het feest even op in de oven. Trek het vlees net voor het serveren in draadjes.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Maak intussen de krieltjes schoon. Leg ze op een ovenschaal met de 2 el Solo Bakken & Braden en kruid met peper en zout, schik er de takjes rozemarijn bij. Zet de aardappelenzo’n 40 minuten in de oven.
  3. Schild de appels, snijd ze in partjes en bak ze goudbruin in wat Solo Bakken & Braden. Snijd de ciabatta’s in twee, doe er wat veenbessencompote of veenbessensaus op en schik er het eendenvlees en de gebakken appeltjes tussen. Sluit de broodjes en steek er leuke prikkertjes op. Serveer met de krieltjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.