Altijd weten wat je gaat eten?
Puddingkoek met chocolade
-
3/4 liter melk
-
1 pakje vanillepudding (poeder)
-
2 el fijne suiker
-
1 pakje vanillesuiker
-
200 gr lange vingers (boudoirs)
-
200 gr fondantchocolade
-
1 kl hoeveboter
-
2 el sterke koffie
Bereidingswijze
- Los het puddingpoeder op in een tas koude melk en breng de rest van de melk aan de kook. Doe bij de melk de vanillesuiker.
- Zet van het vuur en roer er het puddingpapje door. Zet terug op het vuur en laat al roerend indikken.
- Laat 5 minuten afkoelen en roer af en toe om, zo kan er geen vel op komen.
- Vul een rechthoekige schaal met afwisselend laagjes boudoir, die je met koffie besprenkeld, en pudding.
- Laat 30 minuten afkoelen.
- Laat de chocolade en de boter samen smelten au bain-marie (of in de magnetron).
- Roer er de rest van de koffie onder.
- Lepel de chocoladesaus over het dessert en laat verder afkoelen.
- Snij de puddingkoek in gelijke delen en serveer.
- Lekker met een glaasje zoete wijn, Banyuls of Muscat de Beaumes de Venise blanc, of Moscato d´Asti, of Vino Santo, of.......
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?