Pruttelpotje van gehakt tikkie Oosters en lekker slank

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr gehakt h.o.h, runder of kalfs)
  • 11/2 rode paprika i in blokjes
  • 3 uien gesnipperd
  • 200 gr taugé
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 3 el gewelde nasikruiden
  • ketjap naar smaak
  • eventueel sambal
  • 1 el mosterd
  • 4 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 dl bouillon van blokje

Bereidingswijze

  1. Rul het gehakt bruin en gaar. Giet het eventuele uitgebakken overtollige vet weg. Zet het gehakt even opzij. Smoor de gesnipperde uien en knoflook in het aanhangende vet in dezelfde pan lichtbruin. Voeg dan de paprikablokjes, bouillon, mosterd, gewelde nasikruiden, paprikapoeder, ketjap, champignonplakjes en het gerulde gehakt toe en laat enkele minuutjes( 10) pruttelen.
  2. Voeg als laatste de gewassen en uitgelekte taugé toe en laat even mee pruttelen. Zorg ervoor, dat de taugé knapperig blijft.
  3. Serveer dit pruttelpotje met ( basmati) rijst en eventueel wat kroepoek, augurk, zure uitjes of wat komkommersalade. Zet de ketjap en sambal op tafel, zodat ieder naar wens en smaak deze kan toevoegen.
  4. Eigen recept en foto

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?