Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een vierkante bakvorm (30x30 cm) in.
  2. Maak eerst het rijsmiddel: meng de gist met een halve kop warme melk, twee eetlepels suiker en twee eetlepels bloem. Zet dit mengsel op een warme plek en laat het rijzen (7 à 10 minuten).
  3. Zeef de bloem en Maïzeina in een kom, voeg de Solo toe, samen met het rijsmiddel, de eieren en de eidooiers, en meng het beslag goed. Voeg de rest van de warme melk, de bruine suiker, het gemberpoeder en de vanille aan het geheel toe. Kneed het deeg tot het elastisch wordt en niet langer kleverig is. Doe het deeg daarna in een kom, bedek het met huishoudfolie en laat het rijzen op een warme plaats tot het dubbel zo groot geworden is (dat zal ongeveer 40 minuten duren).
  4. Als het deeg dubbel zo groot geworden is, plaats je het in de bakvorm en schik je er de pruimen op.
  5. Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en meng het geheel goed met je handen. Strooi de crumble over de pruimen. Bak je taart gedurende 45 minuten. Controleer even voor het einde van de baktijd of de taart al gaar is door met een brochettestokje of tandenstoker in het midden van de taart te prikken. Kleeft er geen deeg meer aan? Dan is de cake klaar. Is dat niet het geval, bak de taart dan nog wat langer en controleer opnieuw. Laat de taart afkoelen en dien op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?