Recept 35*** (3 stemmen)

Pruimentaart met kaneel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Bakken

tijd
60 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Roer de Solo en de suiker tot een luchtig geheel. Voeg de eidooiers een voor een toe terwijl je blijft roeren. Voeg de bloem, het bakpoeder en de poedersuiker toe en meng alles goed.
  3. Rol het deeg uit en leg het in een middelgrote bakvorm. Leg de pruimen op het deeg en strooi er de bruine suiker en kaneel over.
  4. Bak gedurende 30 tot 40 minuten tot de taart goudbruin is.

Ingrediëntenvoor 6 personen

  • 510 g bloem
  • 16 g kaneel
  • 90 g poedersuiker
  • 125 g Solo
  • 3 eidooiers
  • 2 kl bakpoeder
  • 1 kg pruimen (vers & ontpit of diepgevroren)
  • 3 el bruine suiker

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Chris D_1 op 23 oktober 2014 om 10u39

Als je de pruimen lichtjes besprenkelt met wat marsalawijn, net voor je de taart in de oven schuift is ze nog lekkerder.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie