Pruimentaart met kaneel

3 (3)
60 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

  • Solo
    125 g Solo
  • 510 g bloem
  • 16 g kaneel
  • 90 g poedersuiker
  • 3 eidooiers
  • 2 kl bakpoeder
  • 1 kg pruimen (vers & ontpit of diepgevroren)
  • 3 el bruine suiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Roer de Solo en de suiker tot een luchtig geheel. Voeg de eidooiers een voor een toe terwijl je blijft roeren. Voeg de bloem, het bakpoeder en de poedersuiker toe en meng alles goed.
  3. Rol het deeg uit en leg het in een middelgrote bakvorm. Leg de pruimen op het deeg en strooi er de bruine suiker en kaneel over.
  4. Bak gedurende 30 tot 40 minuten tot de taart goudbruin is.

Advertentie

Reacties (2)

Gepost door Chris D_1 op 23 oktober 2014 om 10u39

Als je de pruimen lichtjes besprenkelt met wat marsalawijn, net voor je de taart in de oven schuift is ze nog lekkerder.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?