Recept 55***** (1 stem)

Provencaalse tomaten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Bijgerecht

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 2 tomaten
  2. 1 teentje knoflook
  3. een klein handvol peterselie en oregano
  4. klein pistoletje of een stuk stokbrood
  5. een beetje geraspte parmezaan of grana padano
  6. zout en peper
  7. een paar eetlepels goede olijfolie
  8. Knoflook pellen en fijnhakken of persen, samen met de kruiden en brood tot grove kruimelmassa malen in een keukenmachine. Voeg de kaas en een paar eetlepels olijfolie toe, meng het goed door elkaar heen.
  9. Tomaten wassen, in de lengte door midden snijden en schikken in een ovenvaste schaal. Met wat zout en peper bestrooien. De broodkruimels in een bergje op de tomaten leggen, met extra olie besprenkelen en bakken op 220C 15-20 minuten tot de brood mooi goudenbruin is.
  10. Warm serveren, als voorgerecht met een eenvoudige vinaigrette van olie, mosterd en azijn, met wat kappertjes en rode ui. Eet smakelijk!
  11. Dit heel eenvoudige recept is naar mijn smaak het beste met vlezige, volle roma-tomaten, maar ook trostomaten kunnen prima gebruikt worden. Echt trouw aan de origineel is mijn versie niet, maar zo zijn deze tomaten, wat mij betreft, het lekkerst. Deze warme kruidige tomaten met een knapperige jasje smaken goed als voorgerecht of als bijgerecht.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie