Ingrediënten voor 4 personen
- 900 gr verse tomaten zaden verwijderd ,grof gesneden
- 1 ui in dunne plakjes
- 1 wortel heel fijn gesneden
- 1 stengel bleekselderij heel fijn gesneden
- 4 teen knoflook heel fijn gesneden
- 1 el geraspte sinaasappelschil
- 3 el tomatenpuree
- 1 snufje saffraan
- 1 snufje rode pepervlokken
- 1 tl oregano = 2 tl suiker
- 350 ml kippenbouillon van blok
- 700 ml water
- 40 gr ongekookte rijst
- olijfolie
Bereidingswijze
- Bereidingswijze:
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote soeppan. Voeg de ui, wortel, selderij, oregano, knoflook en geraspte sinaasappelschil toe. Dek de pan af en laat de groenten gedurende 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de gesneden tomaten, tomatenpuree, suiker, peper, zout, saffraan en rode pepervlokken toe en roer de ingrediënten goed door. Laat deze ingrediënten gedurende 20 minuten onafgedekt sudderen.
- Gebruik de staafmixer om de soep tot een fijn mengsel te maken. Voeg de rijst toe aan de soep en laat de soep vervolgens gedurende 15 minuten sudderen. Serveer de soep heet.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door lekkerbekje24 op 28 maart 2013 om 16u51
bronvermelding http://www.honingtomaten.nl/print_recept.php?id=1569
Hoeveel sterren geef jij dit recept?